tirsdag 16. november 2010

Verdens nordligste palmeøy

I august i år var jeg med på en kjempespennende tur med jobben til verdens nordligste palmeøy,"Flo og fjære".Hvor de hadde palmer,banantrær,sitrustrær og andre eksotiske planter,i fin samplanting med stauder og sommerblomster.
Vi hadde buss fra moi til stavanger,på skagenkaia gikk vi på båten som førte oss over fjorden til sør Hidle,båten tok ca.20 min.
På øya fikk vi omvisning av en guide,det var virkelig en opplevelse,han fortalte hvordan alt hadde startet og hvor populært stedet hadde blitt over tid.Og hvordan de hver høst graver opp de sarteste plantene,som eks:engletrompeten på bildet over.For så å bringe de over fjorden for en frostfri overvintring i et av drivhusene som tilhører flo og fjære.De største plantene og trærne ble selfølgelig stående,de hadde noen kjempegamle eucalyptustrær,og et veldig gammelt oliventre.Men vinteren som var,hadde vært hard mot plantene,så de hadde fjernet endel i vår.Så hadde de fyllt på igjen med nye planter,mest sommerblomster.
De hadde vannvittig med sommerblomster på øya,så alt hadde en flott helhet.De hadde delt inn i soner,vannhage,japansk hage osv.
Etter omvisningen hvor vi fikk både råd og inspirasjom,var det middagsbuffet på flo og fjæres resturant.Det var hærlig mat laget av lokale råvarer.Kjøkkensjefen kom ut å fortalte om maten og slo av noen vitser til forsamlingen,hehe...koselig:)
Et flott sted å reise med jobben;)
Ha en flott dag folkens!!!

2 kommentarer:

Grønnsakshagen sa...

Heisan!:)
takk for koselig kommentar inne hos meg! Denne øya har jeg faktisk aldri hørt om?! Den ser jo helt utrolig flott ut!
Hilsen Saga.

lisje astrid's husblogg sa...

Såååå vakkert da♥

Kjempe flott blogg du har med så mykje herleg inspirasjon..

Skjenken vart berre sååååå fin!

Takk for gode ord♥

Ønskar deg ein fin fredag:)

Klem frå Astrid